Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2019

Прокуратурою Полтавської області припинено діяльність "конвертаційного центру" з оборотом понад 300 млн грн (ФОТО)

В рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч.5 ст.27,  ч.3 ст.212 (пособництво в умисному ухиленні від сплати податків) КК України встановлено, що мешканці м.Кременчука організували "конвертаційний центр".

 

Зловмисники протягом 2018-2019 років створили на території Кіровоградської області понад 50 підконтрольних підприємств, які надавали послуги з незаконного переведення безготівкових грошових коштів у готівку, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки.

 

Незаконно проконвертовані готівкові кошти, за винятком 10-12%, які слугували "винагородою" учасникам "конвертацінйого центру", передавалися посадовим особам підприємств реального сектору економіки – замовникам таких послуг.

 

Загальний обсяг проконвертованих коштів склав понад 300 млн гривень.

 

Прокуратурою Полтавської області разом з працівниками податкової міліції ГУ ДФС в області проведено 19 санкціонованих обшуків за адресами фактичного знаходження "тіньових" офісів, офісних приміщень підприємств-вигодонабувачів, адресами мешкання учасників "конвертаційного центру" та автомобільного транспорту, що використовувався у злочинній діяльності.

 

 

За результатами обшуків вилучено 13 печаток підприємств, близько 100 тис грн готівкових коштів, первинні фінансово-господарські документи, чорнові записи, комп’ютерна техніка і носії інформації.

 

    

 

В рамках кримінального провадження накладено арешт на ліміти в системі електронного адміністрування ПДВ підприємств, задіяних в схемі ухилення від сплати податків, на загальну суму 2,1 млн грн. Крім цього, накладено арешти на 25 розрахункових рахунків у 6 банківських установах.

 

Слідчі дії тривають, вживаються заходи щодо притягнення всіх учасників "конвертаційного центру" до кримінальної відповідальності та забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2970