Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2019

За підтримання публічного обвинувачення прокуратурою Полтавської області до 15 років позбавлення волі засуджено охоронця, який на території одного з курортів м. Миргород, за відмову потерпілої вступити з ним у статеві відносини, вбив останню, а тіло викинув у колодязь

У серпні минулого року раніше не судимий чоловік 1987 року народження, який працював охоронцем на одному з курортів м. Миргород, познайомився із жінкою. У подальшому, чоловік запропонував новій знайомій вступити з ним у статеві відносини, на що остання відмовилась. Обурившись такою поведінкою жінки, чоловік почав наносити їй по голові близько 27 ударів кулаком. Від отриманих травм жінка втратила свідомість та впала на асфальт.

 

Продовжуючи свій злочинний умисел чоловік намагався згвалтувати потерпілу. Після невдалої спроби вступити у статеві зносини із жінкою, зловмисник зняв з неї срібні прикраси та забрав із жіночої сумочки грошові кошти, чим спричинив потерпілій збитки на 411 гривень.

 

З метою приховати сліди злочини чоловік сховав тіло потерпілої до колодязя та залишив місце вчинення злочину.

 

За підтримання публічного обвинувачення прокуратурою Полтавської області  зловмисника визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 10 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, поєднане із згвалтуванням), ч. 2 ст. 15 ч.4 ст. 152 (закінчений замах на згвалтування) , ч.1 ст. 185 (крадіжка) КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 15 років.

 

До набрання вироком законної сили обвинуваченому залишено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Оскільки під час судового розгляду прокурором наполягалося на призначенні покарання у виді довічного позбавлення волі, на даний вирішується питання щодо оскарження вироку суду до апеляційної інстанції. 

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2563