Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2019

Лубенська місцева прокуратура виявила порушення вимог земельного законодавства та звернулася з позовом до суду

У 2013-2014 роках на підставі наказу Головного управління Держземагенства у Полтавській області та розпорядження Лубенської районної державної адміністрації 38 га землі було передано в оренду на 21 рік жителю Лохвицького району для ведення фермерського господарства. У подальшому зазначений громадянин передав її в суборенду фермерському господарству, засновником якого був сам.

 

Проте під час інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності на території Калайдинцівської сільської ради Лубенського району встановлено, що майже гектар вищезгаданої земельної ділянки перетинається з лісом і не може використовуватися для вирощування сільгосппродукції.

Зміна цільового призначення цієї площі відбулася з порушенням вимог Земельного кодексу України, а саме: без отримання згоди на вилучення земельної ділянки у постійного користувача, без висновку органу виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища та лісового господарства.

Як результат, з метою захисту інтересів держави Лубенська місцева прокуратура звернулася до господарського суду Полтавської області з позовною заявою  про визнання незаконними та скасування наказу Головного управління Держземагенства у Полтавській області, розпорядження Лубенської районної державної адміністрації та визнання недійсним договору оренди землі з припиненням зобов’язань на майбутнє.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2555