Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2019

Прокуратура Полтавської області направила до суду обвинувальний акт щодо осіб, підозрюваних у ґвалтуванні та розбещенні дітей

Прокуратура Полтавської області завершила процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно двох киян. Обвинувальний акт щодо них направлений до Дніпровського районного суду м. Київ для розгляду за  ч. ч. 4, 5 ст. 301 (виготовлення та зберігання з метою розповсюдження та збуту зображень та відеопродукції порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію, з примушуванням неповнолітніх до участі у створенні творів, зображень та відеопродукції порнографічного характеру, вчинені повторно), ч. ч. 3, 4 ст. 152 (зґвалтування, вчинене повторно щодо неповнолітньої особи та особи, яка не досягла 14 років), ч. ч. 1, 2 ст. 156 (вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку та малолітньої особи) КК України. Окрім того, ще один підозрюваний у цьому провадженні перебуває у міжнародному розшуку.

За версією слідства, житель Києва, домовившись з іншими особами,  маючи професійну апаратуру для фото- та відеозйомок, використовуючи знання дитячої психології, підшуковував на вулиці та в соціальних мережах неповнолітніх та малолітніх дівчат. Входив у довіру і на орендованих ним квартирах примушував брати участь у фото- та відеозйомках порнографічного характеру з метою подальшого збуту виготовленої «продукції». Під час зйомок дітей ґвалтували та розбещували, застосовуючи  психологічний тиск.

У справі досліджувалося майже 150 епізодів протиправної діяльності,  потерпілими є десять неповнолітніх та одна малолітня дівчинка.          

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 3189