Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2020

Прокурори спільно з працівниками поліції, представниками влади та освітянами обговорили, як протидіяти самогубствам серед неповнолітніх (ФОТО)

Про стан попередження вчиненню самогубств та протидії вживанню наркотичних засобів неповнолітніми говорили 12 лютого 2020 року на спільній нараді в обласній прокуратурі під головуванням заступника прокурора Полтавської області Бориса Писарчука.

У заході взяли участь начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури Полтавської області Аліна Букало, начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в області Ірина Москаленко; начальник відділу протидії кіберзлочинам у Полтавській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олександр Ведмідський; начальник служби у справах дітей Полтавської обласної державної адміністрації Ірина Фоменко; начальник управління позашкільної, професійної (професійно-технічної), вищої освіти та правового забезпечення Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Сергій Рибалко.

«На превеликий жаль, минулого року на Полтавщині покінчили життя самогубством 5 неповнолітніх. Також зареєстровано кілька спроб суїциду. Фактів доведення підлітків до самогубств через вплив соціальних мереж не встановлено. Причинами та мотивами цих жахливих випадків стали непорозуміння з батьками, однолітками, проблеми у навчанні, нерозділене кохання, бажання привернути до себе таким чином увагу та незайнятість змістовним дозвіллям», - зазначив Борис Писарчук.

Окрім цього, серйозною проблемою є схиляння молоді до вживання наркотичних засобів та психотропних речовин зловмисниками поблизу навчальних закладів.

«Таких випадків в області не зареєстровано, однак тема залишається доволі актуальною. Адже чимало неповнолітніх є залежними від інтернет-спільнот та соціальних мереж», - наголосив заступник прокурора.

Учасники наради запропонували своє бачення та шляхи вирішення проблем. Зокрема, можливість застосування спеціальних програмних фільтрів, які обмежуватимуть доступ дітей та підлітків до певних сайтів із комп’ютерів та мобільних ґаджетів. Проведення роз’яснювальної роботи серед батьків у групах шкільних спільнот, створених у месенджерах. 

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2765