Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2020

На Полтавщині міський голова підозрюється у розтраті понад 845 тис. грн (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури один із міських голів Полтавської області повідомлений про підозру у розтраті понад 845 тис. грн та видачі неправдивих документів.

За версією слідства, посадовець уклав із директором будівельної організації договір про будівництво спортивного майданчика на території району. У подальшому, незважаючи на те, що підрядник не виконав будівельні роботи у повному обсязі та не доставив штучне покриття, міський голова підписав і надав у казначейство бухгалтерські документи, на підставі яких підряднику перерахували понад 845 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває за ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, вчинена в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) КК України. Вирішується питання про відсторонення підозрюваного від займаної посади та обрання йому запобіжного заходу. Матеріали стосовно керівника підрядної будівельної організації перебувають на розгляді в суді.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області

 

кількість переглядів: 3058