Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2020

Чоловік, який підозрюється у неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, притягувався до відповідальності за аналогічний злочин

За процесуального керівництва Глобинського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури 34-річному жителю м. Глобине повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 259 КК України (неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками, вчинене повторно). Також 24 березня Глобинський районний суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.

За даними слідства, 23 березня близько 22 год. 50 хв. чоловік зателефонував на номер «102» і сказав, що готується вибух супермаркету у  м. Глобине. За вказаною адресою негайно прибули правоохоронці і обстежили територію. На щастя, вибухівки не знайшли. Одночасно були вжиті заходи щодо пошуку особи. Зловмисник перебував у стані сп’яніння – у його крові виявлено 1,39 проміле алкоголю. Також встановлено, що у грудні 2019 року він вже притягувався до відповідальності за аналогічний злочин і наразі за недостовірну інформацію про замінування вагонів на залізничному вокзалі у м. Миргород відбуває покарання з випробуванням.

Тепер особі загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі.


Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2255