Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2020

Підозрювані в одержанні неправомірної вигоди державні виконавці відсторонені від посад

За клопотаннями слідчого поліції, погодженими прокурором, міським судом  м. Горішні Плавні відсторонені від своїх посад двоє державних виконавців Горішньоплавнівського міського відділу державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), які підозрюються в одержанні неправомірної вигоди.

Відповідно до ч. 5 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» особа, якій повідомлено про підозру у вчиненні злочину у сфері службової діяльності, підлягає відстороненню від виконання повноважень на посаді в порядку, визначеному законом.

Нагадаємо, за версією слідства, посадовці вимагали гроші від боржника за закриття стосовно нього виконавчого провадження. Для передачі коштів вони залучили пособника – колишнього працівника служби, якого після одержання 5 тис. грн затримали правоохоронці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури
Полтавської області

 

кількість переглядів: 2107