Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2020

Кременчуцька прокуратура встановила черговий факт перевищення службових повноважень місцевими патрульними (ФОТО)

За результатами перевірки застосування спеціальних засобів Кременчуцька місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України).

За попередніми даними, у квітні цього року нацгвардійці, охороняючи  громадський порядок у парку «Придніпровський», зробили зауваження 2 особам за перебування у стані алкогольного сп’яніння. Виник конфлікт, у результаті якого військовослужбовці викликали співробітників батальйону патрульної поліції в м. Кременчук. Приїхавши на виклик, до одного із чоловіків патрульні застосували засіб, споряджений речовинами сльозогінної дії, заламали руки за спину, щоб вдягнути кайданки, та вдарили ногою. У подальшому у відділі поліції, куди затриманого привезли для оформлення протоколу, правоохоронці прикували його наручниками до металевих поручнів. У такому положенні чоловік провів майже годину.     

       

Здійснення досудового розслідування доручено Територіальному управлінню Державного бюро розслідувань, розташованому у місті Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури
Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2580