Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2020

Катували та намагалися поховати живцем у могилі – на Полтавщині троє молодиків постануть перед судом

Катування; умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження з метою залякування потерпілої; умисне легке тілесне ушкодження; незаконне позбавлення волі людини, що супроводжувалося заподіянням потерпілій фізичних страждань, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127; ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 122; ч. 1 ст. 125; ч. 2 ст. 146 КК України). Такі злочини інкримінують двом братам із Великобагачанського району та їхньому знайомому жителю м. Глобине.

Неприязні стосунки між братами та потерпілою почалися з осені 2019 року, коли чоловіки запідозрили жительку Великобагачанського району у крадіжці  вівчарки. Розставити усі крапки над «і» вони вирішили разом зі знайомим 28 березня 2020 року, коли жінка прийшла до сусідів.

Увірвавшись у помешкання, зловмисники бризкали потерпілій в обличчя речовиною сльозогінної дії; били; занурювали головою в каструлю; облили холодною водою, стверджуючи, що бензином, та погрожували підпалити. Згодом мокру жінку вивели на подвір’я, де температура повітря не перевищувала 12 градусів, і повели на сільське кладовище. Там, б’ючи та принижуючи, наказали викопати яму, в яку штовхнули і присипали землею. Коли потерпіла вилізла, молодики відвели її на відстань і знову примушували копати собі могилу. Зрозумівши, що вона вже не реагує на погрози, вдарили її кілька разів дерев’яною палицею й залишили. До своєї оселі жінка ледве дійшла.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершене. Обвинувальний акт стосовно усіх трьох осіб Полтавська обласна прокуратура направила до Великобагачанського районного суду для розгляду по суті.  

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 
 

 

кількість переглядів: 2506