Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2021

Житель Кременчука отримав покарання за вчинення домашнього насильства стосовно матері

За публічного обвинувачення Кременчуцької місцевої прокуратури за домашнє насильство, вчинене стосовно матері, отримав покарання 43-річний житель міста Кременчука.

Установлено, що чоловік ніде не працював, зловживав алкоголем, з метою придбання спиртного виносив із дому та продавав цінні речі. У відповідь на зауваження матері ображав її, завдавав морального і психологічного болю, принижував честь і гідність жінки.  

Упродовж 2020 року за вчинення домашнього насильства кременчуківця тричі притягнуто до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. ч. 1, 2 ст. 173-2 КУпАП. Після чергового звернення матері до працівників поліції дії особи кваліфіковано за ст. 126-1 КК України.

Під час досудового розслідування між обвинуваченим та потерпілою укладено угоду про примирення, яку затверджено Крюківським районним судом Кременчука. Відповідно до угоди чоловіка визнано винним у домашньому насильстві та призначено узгоджене сторонами покарання у виді арешту строком на один місяць.

До відома: упродовж минулого року органами прокуратури Полтавщини за фактами домашнього насильства (ст. 126-1 КК України) до суду для розгляду по суті направлено 75 обвинувальних актів.


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2046