Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2021

Оренда приміщення ліцею не за освітнім призначенням – прокуратурою пред’явлено позов до підприємця

Решетилівською окружною прокуратурою в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України та Решетилівського художнього професійного ліцею до фізичної особи-підприємця пред’явлено позовну заяву про визнання недійсним договору оренди та повернення вказаному навчальному закладу приміщення площею понад 55 кв. м вартістю майже   440 тис. грн.

Прокуратурою встановлено, що у 2018 році між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях і фізичною особою-підприємцем укладено договір оренди нерухомого майна, що перебуває на балансі ліцею. Відповідно до умов договору частину приміщення, розташованого на першому поверсі навчального закладу, передано особі для роздрібної торгівлі фармацевтичними товарами.

Зважаючи, що діяльність суб’єкта господарювання не пов’язана із забезпеченням освітнього процесу, прокуратура звернулася з позовом до Господарського суду Полтавської області, яким наразі відкрито провадження у справі.

Довідково: відповідно до ч. 4 ст. 80 Закону України «Про освіту» об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням, крім надання в оренду з метою надання послуг, які не можуть бути забезпечені безпосередньо закладами освіти, пов’язаних із забезпеченням освітнього процесу або обслуговуванням учасників освітнього процесу, з урахуванням визначення органом управління можливості користування державним нерухомим майном відповідно до законодавства.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2162