Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2021

Неправомірна вигода за поховання – у Полтаві судитимуть керівника та робітника комунального підприємства (ФОТО)

Полтавською окружною прокуратурою до Октябрського районного суду Полтави для розгляду по суті направлено обвинувальний акт стосовно керівника та робітника місцевого комунального підприємства, яким інкримінують одержання та пособництво в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, керівник, який є депутатом однієї з районних у місті Полтаві рад, та робітник комунального підприємства вимагали 18 тис. грн від громадянина за вирішення питання про поховання родича і бронювання місця на кладовищі.
 
Наприкінці липня робітник підприємства отримав 10 тис. грн, на початку серпня – 8 тис. грн.
 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Полтавським районним управлінням поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 
 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2230