Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2021

Вирощування снотворного маку майже на 300 га – на Полтавщині підозрюють керівника суб’єкта господарювання (ФОТО)

На Полтавщині майже на 300 га землі (територія дорівнює площі 300 футбольних полів) викрито факт незаконного вирощування снотворного маку.

Організовано посів у квітні цього року керівником одного із суб’єктів господарської діяльності та усупереч ухвали Октябрського районного суду Полтави про накладення арешту на макові рослини, їх скошено, подрібнено та вивезено. 

Спільними діями правоохоронців під час обшуків в орендованих приміщеннях, розташованих на території області, виявлено майже 125 тонн насіння маку, в тому числі з рештками рослин, які за висновком експерта є маковою соломою, тобто особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено. Наразі проводиться експертиза обсягів цього наркотику.     

За вказані дії особі повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 310 та ч. 1 ст. 388 КК України (незаконний посів і вирощування снотворного маку в кількості п’ятисот і більше рослин та пошкодження і знищення майна, на яке накладено арешт).

Також вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.      

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1874