Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2024

Шахрайство на продажу цуценят – судитимуть полтавця та його знайому

Полтавська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Полтави та його знайомої мешканки Полтавського району. 

Обом особам інкримінують шахрайство, вчинене повторно, в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 190 КК України).  

За даними слідства, у квітні 2023 року чоловік, утримуючись під вартою в  «Полтавській установі виконання покарань № 23» (наразі обвинувальний акт стосовно нього за скоєння крадіжки, грабежу та інших злочинів розглядається в Київському районному суді Полтави), домовився зі знайомою про допомогу в розміщенні оголошень в інтернеті. Йшлося про продаж цуценят елітної породи. Вартість одного становила 5 тис. грн.

На прохання полтавця жінка розміщувала інформацію, вказувала реквізити своєї банківської картки та з метою введення потенційних покупців в оману надсилала їм власні архівні відеоматеріали із цуценятами.

Після отримання передоплати так звані «продавці» на зв'язок не виходили.

У таких спосіб зловмисники встигли ошукати кількох людей.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції № 1 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 81