Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2022

Прокуратура не погоджується з розміром застави, визначеної судом начальнику районної військової адміністрації, – подано апеляційну скаргу

Полтавською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, у великому розмірі, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Йдеться про начальника однієї з районних військових адміністрацій Полтавщини.  

У рамках розслідування за клопотанням слідчого та прокурора Октябрським районним судом Полтави підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 567 тис. 500 грн.

Зазначена ухвала винесена судом всупереч позиції сторони обвинувачення, яка наполягала на обранні особі запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави на суму 12 млн грн.

Тож вказане рішення суду в частині визначеного розміру застави прокуратурою оскаржено до Полтавського апеляційного суду.

Нагадаємо, начальника районної військової адміністрацій викрито на вимаганні 500 тис. грн неправомірної вигоди у засновника товариства за не перешкоджання здійсненню підприємницької діяльності.

Після перерахування частини коштів на рахунок, який вказав начальник, його в порядку ст. 208 КПК України затримали правоохоронці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Полтавським районним управлінням поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Полтавській області.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1729