Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2022

9 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна – у Полтаві засуджено наркозбувача

Полтавською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 35-річного полтавця за скоєння злочинів у сфері обігу наркотичних засобів. Вироком Октябрського районного суду Полтави чоловік отримав покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного йому майна.  

Прокуратурою доведено, що минулого року зловмисник не лише незаконно придбав і зберігав опій ацетильований, а й налагодив за місцем проживання системний збут цього особливо небезпечного наркотичного засобу, який реалізовував наркозалежним особам у медичних шприцах. Ціна «товару» становила від 100 до 150 грн за 1 мл речовини.

Фігурант здійснював свою злочинну діяльність у період іспитового строку за крадіжку, вчинену за попередньою змовою групою осіб, а також будучи обвинуваченим за незаконне придбання і зберігання наркотичного засобу без мети збуту (ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 309 КК України).

За сукупністю вироків та злочинів полтавця засуджено за незаконні придбання, зберігання з метою збуту, а також збут особливо небезпечного наркотичного засобу, вчинені повторно, та незаконні придбання, зберігання без мети збуту особливо небезпечного наркотичного засобу (ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 309 КК України).

До набрання вироком законної сили особа перебуватиме під вартою.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 397