Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2022

Незаконна порубка дерев. Підозрюваному у скоєнні злочину жителю Хорольської територіальної громади обрано винятковий запобіжний захід – тримання під вартою (ФОТО)

За процесуального керівництва Лубенської окружної прокуратури 26-річному жителю Хорольської територіальної громади повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

Наразі особу затримано в порядку 208 КПК України та за клопотанням слідчого і прокурора обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За даними слідства, у вересні цього року на території лісосмуги, що перебуває на балансі одного з державних сільськогосподарських підприємств Хоролу, фігурант, не маючи лісорубного квитка, здійснив незаконну порубку більше 30 дерев породи дуб та ясен, спричинивши державі збитки на загальну суму понад 300 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділенням поліції № 2 Лубенського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Незаконна порубка дерев – злочин проти довкілля. У вказаній категорії кримінальних проваджень прокуратура Полтавщини займає принципову позицію щодо обрання підозрюваним і обвинуваченим виняткового запобіжного заходу та призначення покарання.

      

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1591