Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2022

Постріл із гранатомета. За скоєння злочину полтавця позбавлено волі на 4 роки (ФОТО)

За публічного обвинувачення Полтавської окружної прокуратури 50-річного жителя Полтави засуджено за придбання, перенесення і зберігання вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу, а також хуліганство, вчинене із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України).

За даними слідства, 26 квітня цього року полтавець після вживання алкогольних напоїв взяв у знайомого реактивну протитанкову гранату РПГ-22, що, за висновком експерта, відноситься до категорії вибухових пристроїв (боєприпасів). Цього ж вечора під час комендантської години, зневажаючи нормами моралі та загальноприйнятими правилами поведінки в суспільстві, перебуваючи у провулку Ломаному в Полтаві, зловмисник вистрілив із гранатомета. Випущена граната розірвалася у повітрі, а її частини впали на території приватного сектора та дитячого майданчика.

За скоєне вироком Октябрського районного суду Полтави чоловіка  позбавлено волі на 4 роки.

Нагадаємо, у серпні цього року вказаним судом знайомого обвинуваченого засуджено за придбання, перенесення та зберігання вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України). Враховуючи щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, особу позбавлено волі на 3 роки та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік.    

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1359