Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2023

Стоп наркотики. У Полтаві судитимуть учасників міжрегіональної групи за збут заборонених речовин в особливо великих розмірах (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно 5 учасників міжрегіонального наркоугрупування, яким інкриміновано вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 2 ст. 306 КК України).

За даними слідства, організував групу 27-річний полтавець, залучивши до її складу 2 місцевих жителів та мешканців Дніпропетровської і Сумської областей. Вказані особи налагодили канали постачання та збуту на території України заборонених речовин в особливо великих розмірах.

Продаж наркотиків і психотропів відбувався через один із месенджерів, розповсюдження – шляхом закладок та пересилання поштою у продуктах харчування, косметичних засобах, будівельно-технічних матеріалах.

Оплату за «товар» від покупців учасники групи приймали на банківські картки та електронні гаманці, а отримані кошти використовували для власних потреб та здійснення подальшої протиправної діяльності. 

Під час обшуків за місцями проживання, в гаражних приміщеннях фігурантів правоохоронцями вилучено особливо небезпечні психотропні речовини Альфа-PVP, амфетамін, метамфетамін, особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс загальною вагою понад 10 кг, а також матеріали для фасування, мобільні телефони тощо. 

 

 

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні за клопотаннями слідчого і прокурора Київським районним судом Полтави усім учасникам наркоугрупування  обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Окрім цього, на їхнє майно накладено арешт.

Слідчі дії здійснювалися Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1279