Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

Довічне позбавлення волі за вбивство співмешканця – за апеляційною скаргою прокуратури засуджено жительку Лубенського району

За апеляційною скаргою Полтавської обласної прокуратури скасовано вирок суду першої інстанції стосовно жительки Лубенського району за умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство (п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України).

Їй призначено покарання у виді довічного позбавлення волі.

Доведено, що 31 грудня 2022 року під час приготувань до Нового року в сім’ї виник побутовий конфлікт, під час якого жінка в присутності малолітньої доньки вдарила свого співмешканця у груди кухонним ножем. Чоловік отримав тілесні ушкодження несумісні із життям.

За скоєне Миргородським міськрайонним судом жінку засудили до 11 років за ґратами. Однак прокуратура не погодилася з вироком, адже жінка вже засуджувалася за аналогічні кримінальні правопорушення, але жодних висновків не зробила. Зокрема, 1 січня 2005 року, проживаючи на той час у Чернівецькій області, вона завдала своєму знайомому 5 ударів ножем та з метою приховування вбивства спільно з іншою особою задушила свідка злочину, за що отримала 14 років позбавлення волі.

Тобто за 38 років свого життя вона вбила трьох людей.

Полтавський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури і призначив жінці найсуворіше покарання.

Наразі вирок набув законної сили, однак він не є остаточним, оскільки може бути оскарженим у касаційному порядку. 

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 481