Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

Шахрайство на продажу автомобілів для потреб ЗСУ – судитимуть жителя Харківщини (ФОТО)

Полтавська окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Харківської області, який наразі здобуває освіту в одному з навчальних закладів Полтави.

Юнаку інкримінують шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України). 

За даними слідства, у квітні 2023 року юнак через один із месенджерів познайомився з кількома жителями Закарпатської та Дніпропетровської областей з метою ведення так званого «бізнесу».

У мережі «Інтернет» чоловіки розміщували фіктивні оголошення про продаж транспортних засобів. Військовослужбовцям ЗСУ пропонували знижки. У подальшому після отримання від покупців передоплати, на телефонні дзвінки не відповідали.

Роль обвинуваченого у «бізнесі» полягала в тому, що за грошову винагороду він здійснював переказ коштів на інші банківські рахунки. З метою приховування протиправної діяльності юнак користувався своїми банківськими картками та кількома картками знайомого.

Під час досудового розслідування встановлено 4 потерпілих, серед яких двоє – військовослужбовці ЗСУ та двоє – родичі захисників.

Загальна сума завданих потерпілим збитків становить майже 260 тис. грн.

Наразі обвинуваченому обрано запобіжний захід – нічний  домашній арешт.      

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснювалися Полтавським районним управлінням поліції ГУНП в Полтавській області. Матеріали стосовно інших осіб виділені в окреме провадження.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 807