Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2024

Уклали договір, що суперечить інтересам держави. Прокуратура позивається до товариства з Києва та виконавчого комітету сільради з Полтавського району

Полтавська обласна прокуратура заявила позов до товариства з Києва та виконавчого комітету однієї із сільських рад Полтавського району про визнання недійсним договору щодо постачання електричної енергії та стягнення з ТОВ в дохід держави понад 250 тис. грн, сплачених йому з місцевого бюджету.

Позов пред’явлено в інтересах держави в особі сільської ради та Управління Північно-Східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області.

Прокуратура встановила, що у вересні 2023 року товариство та виконавчий комітет сільської ради уклали договір про постачання останньому електричної енергії. Проте укладений документ суперечив інтересам держави та суспільства, адже кінцевим бенефіціарним власником (контролером) товариства є фізична особа, до якої застосовані персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Під час надання тендерних пропозицій на постачання виконавчому комітету електричної енергії товариство умисно надало недостовірну інформацію, що його власник не є особою, до якої застосовано санкцію у виді заборони на здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг відповідно до  Закону України «Про санкції».

Наразі Господарський суд міста Києва відкрив провадження у справі.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 483