Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2024

Допомагав військовослужбовцям рф здійснювати окупацію Скадовська - судитимуть депутата Херсонської обласної ради

Полтавська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно одного з депутатів Херсонської обласної ради VIII скликання.

Йому інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, та пособництво державі-агресору (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року депутат супроводжував у центр Скадовська Херсонської області колону військової техніки з російськими військовими, забезпечуючи орієнтування окупантів на місцевості.

Також він здійснював психологічний тиск на посадових осіб місцевих органів влади, схиляючи до співпраці з представниками держави-агресора. 

Депутат допоміг із розселенням, організував харчування військовослужбовців рф та забезпечив передачу окупантам моторних човнів із метою використання у контрдиверсійних заходах проти ЗСУ.

У подальшому він надавав представникам держави-агресора інформацію про учасників АТО та жителів міста, які займають проукраїнську позицію. На підставі доносів людей переслідували.   

Наразі підозрюваний перебуває у розшуку. 

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням СБУ в Полтавській області.   

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 368