Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2018

Чашка кави з прокурором – один із кроків назустріч суспільству (ФОТО)

Наталія Лець, яка виконує обов’язки начальника управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області, зустрілася з представниками Полтавського осередку Ліги студентів Асоціації правників України. Прокурор та юнаки і дівчата, які навчаються на 1-3 курсах Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, спілкувалися в неформальній обстановці за чашкою кави. 

Одним із аспектів обговорення стала роль процесуального керівника в розслідуванні кримінальних проваджень та наявне навантаження.

За словами в. о. начальника управління, наразі під процесуальним керівництвом прокурорів Полтавщини перебуває понад 38 тисяч кримінальних проваджень. Тобто середнє  навантаження на 1 прокурора становить понад 170 проваджень, а у містах Полтава та Кременчук – більше 250.

Жваву дискусію викликали останні зміни в кримінальному процесуальному законодавстві, особливо щодо порядку проведення обшуку, призначення експертиз тощо.

Студентів, які тільки обирають свій юридичний шлях, цікавили практичні аспекти роботи прокурора, у тому числі її психологічні нюанси. 

Також під час зустрічі Наталія Лець розповіла, чому обрала навчання в юридичному виші, як стала працювати в прокуратурі, поділилася особистим досвідом застосування теоретичних знань у практичній діяльності. 

                                                                                      Прес-служба прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 4369