Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2018

Колишній посадовець Глобинської райдержадміністрації заочно повідомлений про підозру у вчиненні злочинів

За матеріалами досудового розслідування, здійснюваного працівниками поліції за процесуального керівництва Кобеляцької місцевої прокуратури, заочно повідомлений про підозру у вчиненні злочинів за трьома статтями Кримінального кодексу України колишній виконувач обов’язків голови Глобинської районної державної адміністрації.

За інформацією керівника вищезгаданої прокуратури Лариси Коби, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2016 році, обіймаючи зазначену посаду, чоловік приватизував понад 1 га землі державної форми власності на померлу родичку, а потім від імені небіжчиці подарував земельну ділянку своїй матері. У результаті таких дій були порушені вимоги Земельного кодексу України, а державі завдані 188 тис. грн. збитків.

Наразі на земельну ділянку накладений арешт. Досудове розслідування за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа), ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України      триває.

Щодо колишнього посадовця вирішується питання про оголошення його в розшук та обрання запобіжного заходу.        
кількість переглядів: 3670