Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2018

Органи прокуратури Полтавської області виявили та відреагували на порушення вимог законодавства під час проведення публічних закупівель продуктів харчування для навчальних закладів на суму понад 1 мільйон гривень

В межах реалізації представницьких повноважень органами прокуратури Полтавської області виявлено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» при проведенні публічних закупівель продуктів харчування серед навчальних закладів області.

 

Так,  встановлено, що у січні 2018 року між Кременчуцькою ЗОШ І- ІІІ ступенів № 22, Кременчуцькою ЗОШ І- ІІІ ступенів № 18 та приватним підприємством  укладено договори поставки продуктів харчування на загальну суму понад 1 млн гривень.

 

Однак, укладаючи договори на закупівлю продуктів харчування на загальну суму, що перевищує 200 тис грн, заклади освіти порушили вимоги законодавства та не здійснили закупівлю вказаних товарів без проведення торгів.


Крім того, в договорах, в порушення вимог Цивільного та Господарського кодексів, не визначений конкретний предмет закупівлі, одиниця виміру, загальна кількість товару та його ціна за одиницю, відсутні вимоги щодо якості товару.

 

Таким чином, під час проведення зазначеної закупівлі порушено принципи максимальної ефективності та економії, що створює ризик до протиправного витрачання бюджетних коштів, нераціонального та неефективного їх використання.


Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогою про визнання вказаних договорів недійсними.

 

За даними позовними заявами судом відкрито провадження.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2816