Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2018

За належного реагування прокуратури Полтавської області у Державній установі «Машівська виправна колонія №9» усунуто порушення законодавства в частині забезпечення роздільного тримання засуджених

Прокуратурою за результатами проведених у відповідності до вимог ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» перевірок у діяльності Державної установи «Машівська виправна колонія №9» встановлено факти порушень вимог ст. ст. 92, 94, 95 Кримінально-виконавчого кодексу України.

 

Згідно вимог вищевказаних статей, усі новоприбулі засуджені поміщуються до дільниці карантину діагностики та розподілу, де протягом чотирнадцяти діб піддаються повному медичному обстеженню для виявлення інфекційних, соматичних і психічних захворювань, а також первинному психолого-педагогічному та іншому вивченню, за результатами яких складається індивідуальна програма соціально-виховної роботи на кожного засудженого.

 

Крім того, адміністрацією установи має забезпечуватись роздільне тримання осіб, які вперше вчинили злочини, від тих, які раніше відбували покарання у вигляді позбавлення волі, а також особи, які вперше вчинили злочини з необережності.

 

Внаслідок бездіяльності установи вищевказані норми протягом тривалого часу ігнорувались, дільниця карантину діагностики та розподілу не функціонувала.

 

Натомість усі новоприбулі засуджені поміщувались до відділень соціально-психологічної служби, де утримувались також інші засуджені, у тому числі за умисні злочини.

 

На вказані порушення прокуратурою неодноразово скеровувались вказівки, за результатами розгляду та виконання яких введено в експлуатацію вищевказану дільницю, яка обладнана у відповідності до вимог Європейських пенітенціарних правил, а також Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань з метою забезпечення та гарантування конституційних прав засуджених на належні умови тримання.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2557