Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2018

Прокуратура Полтавської області продовжує захищати інтереси держави у сфері земельних відносин – наразі до державної власності реально повернуто 228 га сільськогосподарських земель, вартістю майже 33 млн гривень

У 2005 році між Зіньківською районною державною адміністрацією та товариством укладено договір оренди земельних ділянок загальною площею 228 га терміном на 10 років, які знаходяться за межами населених пунктів на території Попівської сільської ради для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

 

У 2015 році термін оренди вказаних земель закінчився, орендарем не вжито жодних дій щодо поновлення договору оренди, хоча земельними ділянками товариство продовжувало користуватися.

 

Органи прокуратури Полтавської області звернулись до суду з позовними вимогами повернути державі 228 га землі, вартість якої становить майже 33 млн гривень, які  судом задоволено у повному обсязі.

 

За принципового реагування прокуратури Полтавської області на порушення законодавства у сфері земельних відносин товариство підписало 3 акти повернення вказаних земельних  ділянок у державну власність, в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2632