Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2018

За втручання органів прокуратури Полтавської області скасовано ухвалу районного суду, якою приватному підприємству надано право власності на торгові кіоски, які він збудував без дозвільних документів

Установлено, що ухвалою Октябрського районного суду міста Полтави визнано за приватним підприємством право власності на збудовані ним без дозвільних документів торгові кіоски. Втім, Полтавською міською радою надано підприємству право лише на розміщення тимчасових споруд.
 
Виносячи вказану ухвалу, суд не встановив на підставі яких документів приватне підприємство здійснило будівництво МАФів, також не з’ясовано чи є у товариства право власності або користування на земельні ділянки, на яких розміщено торгові павільйони.
 
Окрім цього судом при винесенні рішення порушено права та інтереси інших не залучених до участі у справі осіб, а саме власника земельних ділянок – Полтавську міську раду, а також орган контролю у сфері містобудування – Державну архітектурно-будівельну інспекцію України.
 
З метою захисту порушених прав та інтересів держави, прокуратурою Полтавської області на ухвалу районного суду внесено апеляційну скаргу з вимогою скасувати ухвалу суду, якою приватному підприємству надано право власності на торгові кіоски.
 
Апеляційну скаргу прокуратури задоволено у повному обсязі.
 
Прокуратура Полтавської області і надалі буде принципово реагувати на порушення інтересів держави та вимог чинного законодавства України під час розгляду судами справ щодо узаконення капітальних споруд.       
 
Прес-служба прокуратури
Полтавської області  
кількість переглядів: 2721