Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2018

Прокуратурою Полтавської області внесено вказівку щодо негайного усунення порушень законодавства, оскільки після проведення флюорографічного обстеження засуджених у ДУ «Кременчуцька виправна колонія № 69» у 7 осіб виявлено захворювання на активну форму туберкульозу

За належного реагування органів прокуратури Полтавської області понад 200 засудженим з «Кременчуцької виправної колонії № 69» проведено флюорографічне обстеження, яке всупереч вимогам законодавства не здійснювалось протягом двох років.

 

За результатами перевірки у 7 засуджених виявлено захворювання на активну форму туберкульозу, поряд із цим  54 особи потребують особливої уваги як особи, які хворіли на туберкульоз та перебувають в групі ризику.

 

Найближчим часом вказані хворі будуть госпіталізовані до лікувального закладу.

 

За вказаним фактом прокуратурою області внесено вказівку начальнику філії державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Полтавській області про негайне вжиття організаційно-практичних заходів до усунення виявлених порушень законодавства.

 

Також прокуратура вимагає притягнути до дисциплінарної відповідальності службових осіб медичної частини, з вини яких допущені порушення законодавства.

 

Робота на вказаному напрямі триває та перебуває на контролі прокуратури області.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 3041