Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2018

Прокуратура Полтавської області вимагає визнати недійсними додаткові угоди до договору про закупівлю масла відповідно до яких зменшено кількість товару на понад 1000 кг, а сума закупівлі залишена без змін

Прокуратурою Полтавської області за результатами вивчення стану законності у сфері державних закупівель встановлено, що відділом освіти Оржицької районної державної адміністрації проведено відкриті торги щодо закупівлі масла солодковершкового в кількості 3784 кг.

 

Оголошення про проведення відкритих торгів оприлюднено в мережі Інтернет на веб-сайті «Prozorro - публічні закупівлі». Основним критерієм вибору переможця є ціна. За результатами проведених торгів між відділом освіти Оржицької районної державної адміністрації та фізичною особою-підприємцем укладено договір про закупівлю товару за державні кошти.

 

У подальшому, замовником та постачальником укладено 5 додаткових угод, з них у 4 випадках збільшено ціну за одиницю товару на 10 %, без зміни суми договору, тобто ціна за 1 кг товару збільшилась на 46,86 грн. Таким чином, ціна стала вищою за ті пропозиції, які пропонував інший учасник під час проведення торгів, а загальна кількість товару зменшилась на понад 1000 кг.

 

Зважаючи на незаконність вказаних додаткових угод до договору про закупівлю товару, прокуратурою Полтавської області внесено позовну заяву з вимогою визнати недійсними зазначені додаткові угоди

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2447