Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2018

За принципової позиції прокуратури Полтавської області засновника ОЗГ, який вчиняв розбійні напади на помешкання літніх людей, жорстоко знущаючись над останніми, внаслідок чого двоє потерпілих померло, засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Установлено, що 22-річний юнак створив організовану злочинну групу, до складу якої увійшли його знайомі та неповнолітній хлопець. Зловмисники здійснювали розбійні напади на помешкання літніх людей влітку 2016 року.

 

Проникаючи до будинків, злочинці наносили тілесні ушкодження потерпілим, вимагаючи у останніх грошові кошти. Від жорстоких тортур нападників двоє літніх потерпілих померло.

 

Загалом вказана організована злочинна група здійснила 5 розбійних нападів, спричинивши потерпілим збитків на суму понад 100 тисяч гривень.

 

Враховуючи, що організатор злочинної групи переховувався від правоохоронних органів його оголошено у міждержавний розшук.

 

Судом задоволено клопотання прокуратури щодо здійснення спеціального судового провадження стосовно вказаного засновника організованої злочинної групи.

 

За підтримання державного обвинувачення прокуратурою Полтавської області зловмисника визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів), ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), ч. 4 ст. 187 (розбій)  КК України та засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2839