Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2019

Завдяки вжитим заходам органів прокуратури Полтавської області протягом минулого року до дисциплінарної відповідальності притягнуто 200 посадових осіб виправних установ, звільнено 49 осіб, яких незаконно утримували у так званому реабілітаційному центрі

Органами прокуратури Полтавської  області постійно вживаються заходи щодо нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру.

 

Прокурорами забезпечено належний нагляд за додержанням законів щодо надання медичної допомоги в установах виконання покарань. Рівень смертності в’язнів зменшено з 15 осіб до 9.

 

Відсоток залучення засуджених до оплачуваних робіт та їхня середня заробітна плата є одними з найвищих у державі. Заборгованість із виплати заробітної плати звільненим засудженим відсутня.

 

За прокурорського реагування звільнено 49 осіб, яких незаконно утримували у так званому реабілітаційному центрі в м. Полтава. Відомості за вказаним фактом внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) КК України. На даний час у кримінальному провадженні досудове розслідування триває.

 

За результатами проведених перевірок начальникам виправних установ внесено 374 вказівок. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 200 посадових осіб. Звільнено 3 незаконно утримуваних осіб із дисциплінарних приміщень, скасовано та приведено у відповідність 5 незаконних актів, у тому числі 12 – за апеляційними скаргами.

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2591