Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2019

Прокуратура Полтавської області скерувала обвинувальний акт стосовно чоловіка, який з підручних матеріалів виготовив вогнепальну зброю, а потім під час конфлікту із знайомим, вистрелив з неї, спричинивши останньому смертельне поранення

Прокуратурою Полтавської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно 30-річного чоловіка за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 2631 (незаконне виготовлення вогнепальної зброї), ч.1 ст. 263 (носіння, зберігання і придбання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу) і ч. 2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) КК України.

 

Установлено, що обвинувачений з підручних матеріалів виготовив зброю, яка відповідно до висновку експертизи є дульнозарадяною гладкоствольною вогнепальною зброєю з електричним запаленням. У подальшому, зловмисник зберігав її у своєму гаражі, а потім переніс і сховав неподалік одного з будинків у м. Кременчук.

 

У листопаді минулого року чоловік зустрів на вулиці свого знайомого. Під час спілкування між чоловіками виник конфлікт, під час якого зловмисник дістав зброю та вистрелив з нею в живіт потерпілому.

 

Пораненого чоловіка доставлено до лікарні. У січні минулого року 28-річний потерпілий помер у лікарні від отриманого тілесного ушкодження у вигляді наскрізного вогнепального поранення живота.

 

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2648