Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2019

Прокуратурою Полтавської області скеровано обвинувальний акт стосовно двох чоловіків, які в стані алкогольного сп’яніння жорстоко побили потерпілих, а потім підпалили будинок, від чого господар помешкання помер – обвинуваченим загрожує довічне ув’язнення

У вересні минулого року, перебуваючи в одному з будинків у Миргородському районі, четверо чоловіків розпивали алкогольні напої. Під час вживання алкоголю один з чоловіків приревнував свою цивільну дружину до господаря будинку, оскільки вона раніше проживала з останнім. У подальшому, 53-річний ревнивець почав бити чоловіка, а допомагати в цьому став 21-річний раніше судимий син його цивільної дружини. Зловмисники відлупцювали руками та ногами потерпілого до непритомного стану.

 

У конфлікт намагався втрутитись товариш потерпілого, але і його чоловіки почали бити до непритомного стану.

 

Після побиття потерпілих ревнивець дістав сірники та підпалив одежу господаря будинку, і разом із сином цивільної дружини, залишив місце вчинення злочину. Будинок згорів, а його господар загинув від чадного диму. Товаришу загиблого вдалося вибігти ще з палаючого будинку.

 

Прокуратурою Полтавської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно 53-річного чоловіка за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п.1 ч.2 ст.115 (закінчений замах на умисне вбивство двох або більше осіб), ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч. 2 ст.126 (умисне заподіяння удару, побоїв або вчинення інших насильницьких  дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень, що мають характер мордування, вчинені групою осіб), ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчиненому шляхом підпалу, або заподіяло загибель людей), ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання, носіння та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України.

 

Також, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно раніше судимого 21-річного хлопця за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч. 2 ст.126 (умисне заподіяння удару, побоїв або вчинення інших насильницьких  дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень, що мають характер мордування, вчинені групою осіб) КК України.

 

Обвинуваченим загрожує довічне позбавлення волі.

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2653