Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2019

Прокуратура Полтавської області пред’явила позов з вимогою зобов’язати особу повернути державі 50 га землі, яку вона отримала для ведення фермерського господарства, однак так і не створило його, а землі передала в суборенду іншій юридичній особі

На підставі наказів Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області в 2016 році фізичній особі надано в оренду земельну ділянку площею 50 га, яка розташована за межами населених пунктів на території Наріжанської сільської ради Семенівського району для ведення фермерського господарства.

Прокуратурою Полтавської області встановлено, що особа, яка отримала земельну ділянку, всупереч вимог Закону України «Про фермерське господарство», так і не створила фермерське господарство до цього часу.

Окрім цього, через 2 місяці після державної реєстрації договору оренди землі вказана особа передала її в суборенду іншій юридичній особі.

Таким чином орендар не мав наміру створити фермерське господарство, а лише отримати землі на пільгових умовах без проведення земельних торгів та передачі землі у користування третім особам.

З метою захисту інтересів держави прокуратура Полтавської області звернулась до суду з позовною заявою повернути з незаконного користування до державної власності землі площею 50 га.

 

Прес-служба
прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 2319