Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути державі 152 га землі вартістю майже 5 млн грн, які Великогабачанська райдержадміністрація незаконно надала фермерському господарству

Установлено, що в останні робочі дні 2018 року Великогабачанською райдержадміністрацією прийнято два розпорядження, якими передано фермерському господарству на 14 років земельні ділянки площею 152 га під виглядом не витребуваних земельних часток (паїв).

 

Водночас, прокуратурою Полтавської області з’ясовано, що вказані землі є землями колективної власності та використовуються місцевими мешканцями для сінокосіння та випасання худоби і не підлягають паюванню.

 

Окрім цього, з 01.01.2019 відповідно до ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні» власником вказаних земель є органи місцевого самоврядування. Таким чином, Великогабачанська райдержадміністрація прийняла зазначені розпорядження наприкінці року і передала пасовища для розорювання фермерському господарству.

 

Зважаючи на виявлені порушення прокуратурою Полтавської області подано дві позовні заяви до суду з вимогою визнати недійсними розпорядження, договори оренди землі та повернути державі 152 га землі вартістю майже 5 млн гривень.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 3195