Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2019

За позовом прокуратури Полтавської області відкрито провадження у справі щодо повернення у державну власність майже 270 га землі, яку Лохвицька РДА незаконно передала у користування товариству без проведення аукціону

Розпорядженням голови Лохвицької РДА у 2018 року одному із товариств Лохвицького району надано дозвіл на розробку технічних документацій із землеустрою щодо відновлення меж земельних ділянок в натурі та передано в оренду, як нерозподілені земельні ділянки загальною площею майже 270 га.

 

За ініціативи органів прокуратури, ГУ Держгеокадастру в Полтавській області проведено перевірку дотримання вимог земельного законодавства при передачі землі у користування.

 

За результатами перевірки встановлено, що передані земельні ділянки Лохвицькою РДА, як нерозподілені земельні ділянки, насправді є землями державної форми власності, які ГУ Держгеокадастру в Полтавській області було виставлено на аукціон. Таким чином, зазначені землі державної форми власності повинні передаватись через аукціон.

 

Наразі за позовом прокуратури судом відкрито провадження у справі щодо визнання незаконними та  скасування розпоряджень, визнання недійсним договору оренди земельних ділянок  та їх повернення до державної власності.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2941