Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2019

Прокуратура Полтавської області з метою захисту прав дітей вимагає повернути з незаконної оренди частину приміщення дошкільного навчального закладу площею 246 кв.м.

Органами прокуратури Полтавської області за наслідками вивчення стану додержання органами місцевого самоврядування вимог Закону України «Про освіту» щодо збереження мережі закладів освіти на території міста Лубни встановлено, що Управлінням з питань комунального майна та земельних відносин виконавчого комітету Лубенської міської ради та Комунальним Лубенським міським центром первинної медико-санітарної допомоги  укладено договір оренди  об’єкту нерухомого комунального майна – дитячого садочку, що перебуває у власності територіальної громади м. Лубни. 

 

Згідно вказаного договору в строкове платне користування передане нерухоме майно, що перебуває на балансі Лубенського дошкільного навчального закладу №9 «Берізка» загальною площею 246,8 кв.м.  

 

Однак, як встановлено прокуратурою, вказаний  договір оренди об’єкту нерухомого комунального майна  є незаконним  з огляду на те, що Законами України «Про освіту», «Про дошкільну освіту»  об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають  використанню не за освітнім призначенням.  

 

Відповідно  до Наказу Міністерства охорони здоров’я України № 234 від 24.03.2016 використання території, будівель, приміщень, споруд, обладнання дошкільних навчальних закладів іншими юридичними та фізичними особами з метою, що не пов`язана з навчально-виховним процесом та життєдіяльністю дітей, забороняється.

 

Центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги є закладом охорони здоров’я, що створюється з метою забезпечення потреб населення у первинній медичній допомозі, тобто діяльність останнього жодним чином не пов’язана з навчально-виховним процесом. 

 

Враховуючи виявлені порушення та з метою захисту прав дітей прокуратура звернулась до суду з позовними вимогами визнати договір недійсним та повернути приміщення. 

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

 

 

кількість переглядів: 2025