Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

Завдяки якісному та професійному процесуальному керівництву прокуратури Полтавської області затримано та повідомлено про підозру зловмиснику, який стріляв у охоронця закладу громадського харчування

Установлено, що у вівторок, 6 серпня, у вечірній час, 62-річний чоловік з хуліганських мотивів, із застосуванням зброї, здійснив напад на охоронця закладу громадського харчування "Ботанік", спричинивши 2 постріли в голову потерпілого. 

 

Від отриманих травм 40-річний потерпілий у вкрай важкому стані перебуває в реанімаційному відділенні медичного закладу.

 

Керівництвом прокуратури Полтавської області невідкладно призначено групу прокурорів із числа найдосвідченіших працівників.

 

Завдяки якісному процесуальному керівництву прокурора обрано тактику розслідування злочинів вказаної категорії, за допомогою криміналістичої методики проведення першочергових слідчих дій вже на ранок 07.08.2019 року отримано інформацію про особу ймовірного злочинця та місце його перебування. 

 

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15, п. 8 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство особи у зв'язку з виконанням цією особою службового або громадського обов'язку ) КК України.

 

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронними органами вилучено 8 одиниць зброї, понад 4000 набоїв,  порох, офіційні документи з явними ознаками підробки (у тому числі посвідчення учасника ліквідації ЧАЕС), документи з емблемами та нацистськими символіками.

 

Прокуратурою скеровано до суду клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 15 років або довічне позбавлення волі.

 

 

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2240