Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2019

За принципової позиції прокуратури Полтавської області скасовано незаконне судове рішення, яким закрито кримінальне провадження стосовно раніше судимого чоловіка, який викрав з помешкання потерпілих майна на загальну суму майже півмільйона грн

Установлено, що мешканець міста Миргород, раніше судимий за квартирні крадіжки, таємно викрав з будинку ювелірні вироби та грошові кошти, спричинивши потерпілим збитки на суму майже півмільйона гривень. 

 

Під час досудового розслідування зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням у житло, вчинена у великих розмірах) КК України та в подальшому відносно нього до суду для розгляду по суті скеровано обвинувальний акт.

 

Підсудність кримінального провадження визначена за Шишацьким районним судом Полтавської області.

 

За результатами підготовчого судового засідання головуючим суддею кримінальне провадження закрито. Прийняте рішення суд мотивував тим, що обвинувальний акт складений прокурором  з порушенням строків досудового розслідування.

 

Принципово не погоджуючись із вказаним судовим рішенням прокуратурою внесено апеляційну скаргу.

 

В апеляційній інстанції прокурором доведено, що суддя, діючи у безпрецедентний спосіб, позбавив сторону обвинувачення подавати неспростовні докази вини зловмисника у зв'язку із закриттям кримінального провадження. 

 

За наполегливої позиції органів прокуратури Полтавської області незаконну ухвалу Шишацького районного суду скасовано, обвинувальний акт прокурора повернуто на новий судовий розгляд в новому складі суду.

 
Чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років
 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 
кількість переглядів: 2312