Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2019

У Хоролі розглядатимуть справу про жорстоке вбивство літньої жінки із Гадяча

Троє присяжних та двоє професійних суддів у Хорольському районному суді розглянуть по суті кримінальне провадження стосовно жителя одного із сіл Гадяцького району, 1983 року народження, який раніше 10 разів притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення корисливих умисних правопорушень. Зокрема, він неодноразово мав судимості за грабежі та розбійні напади на осіб похилого віку. Цього разу, окрім розбою, йому інкримінують ще й умисне вбивство. Обвинувачення підтримуватиме Гадяцький відділ Миргородської місцевої прокуратури.

За версією слідства, у липні 2019 року у приватному будинку м. Гадяч було виявлено 76-річну мешканку з ознаками насильницької смерті. Їй завдали у різні частини тіла та по голові ногами і кулаками понад шістдесят ударів. Окрім цього, зібрані докази, які вказують на те, що жінку душили. За підозрою у вчиненні злочину правоохоронці затримали жителя Гадяцького району.

Під час досудового розслідування проведені молекулярно-генетичні, дактилоскопічні, цитологічні, медичні та інші експертизи. Також отримані  відеозаписи із камер на вулицях міста, які підтверджують пересування чоловіка з ознаками сп’яніння в напрямку до місця злочину.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів) та ч. 3 ст. 187 (розбійний напад, поєднаний із проникненням у житло та інші приміщення) КК України.

З урахуванням негативної характеристики зазначеної особи та обставин, що обтяжують покарання, при доведенні в суді обвинувачення зловмиснику загрожує від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі   чоловік   повністю   заперечує   свою  вину.  Під  час   досудового розслідування показання давати відмовився. А на підготовчому судовому засіданні заявив клопотання про розгляд справи судом присяжних.            

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2632