Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2019

На Полтавщині викрили схему розкрадання врожаю державного підприємства майже на 5 млн грн

Прокуратура Полтавщини спільно зі Службою безпеки та поліцією області у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб) викрили на території одного з районів схему розкрадання цьогорічного врожаю державного підприємства. За результатами проведення обшуків у суб’єктів господарювання вилучена бухгалтерська документація та понад 2 млн грн готівки.

За версією слідства, державне підприємство уклало договір на спільний обробіток понад 900 гектарів землі з двома приватними товариствами. Після штучного заниження показників врожайності його частина була вивезена на підконтрольні товариствам елеватори поза бухгалтерським та податковим обліках. За попередніми даними, врожай соняшнику було штучно занижено на більше 200 тонн, кукурудзи – на майже 700 тонн, що за середньоринковими цінами становить приблизно 4,8 млн. грн.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2366