Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2020

Екс-поліцейський, який підозрюється у нанесенні студенту тяжкого тілесного ушкодження, постане перед судом

Прокуратура Полтавської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього поліцейського патрульної служби особливого призначення «Полтава» за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчинене групою осіб, пов’язане з опором громадян, які припиняли хуліганські дії, із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України.

За даними слідства, 29 вересня 2019 року на одній із вулиць Полтави поліцейський та його син у стані алкогольного сп’яніння чіплялися до двох студентів. Вони вдарили юнака бейсбольною битою, від чого в останнього розірвалася селезінка. Із тяжкими тілесними ушкодженнями потерпілого доставили до лікарні, де прооперували. Окрім цього, від нападників постраждали ще двоє громадян, один з яких намагався зупинити протиправні дії.

Матеріали щодо сина екс-правоохоронця виділені в окреме провадження. Досудове розслідування у ньому здійснюється територіальним управлінням ДБР за процесуального керівництва прокуратури і перебуває на стадії завершення.   

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2929