Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

На Полтавщині викрили організовану групу, до якої входили колишні правоохоронці, – вилучено наркотичні засоби та психотропні речовини на понад 1,5 млн грн (ФОТО)

Прокуратура Полтавської області спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції України, спецпідрозділом КОРД, слідчим управлінням ГУНП в Полтавській області викрили групу осіб, які виготовляли та реалізовували наркотичні засоби. Організатора і ще 3 членів групи затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у незаконному виробництві, виготовленні, зберіганні з метою збуту, а також збуті психотропних речовин за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).     

Під час 50 санкціонованих обшуків вилучено понад 1 кг метамфетаміну, розфасованого в 3 тис. зіп-пакетів, 0,5 кг канабісу орієнтовною вартістю на понад 1 млн. 500 тис. грн., порошкоподібні речовини та прекурсори, ємності, обладнання, зброю (7 шт.), набої (73 шт.), мобільні телефони, комп’ютерну техніку, готівку (700 тис. грн. та 1 тис. 500 доларів США). 

 

За версією слідства, організував групу 52-річний житель Кременчука, залучивши до неї приблизно 20 осіб, з яких 5 – колишні працівники міліції. Особи виготовляли сильнодіючі наркотичні засоби в лабораторії в одному із сіл Полтавщини, а продавали через налагоджені канали збуту.

 

Триває досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 3027