Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.02.2020

Прокуратура Полтавської області у співпраці з іншими правоохоронцями задокументували отримання адвокатом 10 тис дол США (ФОТО)

Прокуратура Полтавської області спільно з УСБУ в області та територіальним управлінням ДБР в м. Полтава задокументували отримання адвокатом 10 тис. дол. США.

За версією слідства, адвокат, дізнавшись, що його колега отримав свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю, не маючи вищої юридичної освіти, запропонував останньому вплинути на осіб, уповноважених на виконання функцій держави, щодо вирішення питання про  не притягнення його до відповідальності та не позбавлення свідоцтва.

Наразі адвокат повідомлений про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2437