Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.02.2020

Кременчуцька місцева прокуратура звернулася до суду з позовом щодо повернення у комунальну власність землі, орієнтовна вартість якої – понад 1,5 млн грн

Кременчуцька місцева прокуратура звернулася до Кременчуцького районного суду з позовною заявою про скасування рішення сільської ради, а також визнання недійсним договору оренди та повернення земельної ділянки у комунальну власність. Йдеться про площу більше 6 га орієнтовною ринковою вартістю понад 1,5 млн грн.

Створивши фермерське господарство, житель Кременчуцького району у 2014 році уклав з однією із сільських рад цього району договір оренди земельної ділянки.

Вивченням матеріалів Кременчуцька місцева прокуратура встановила, що вказаний громадянин раніше отримував земельні ділянки в оренду для ведення фермерського господарства, а тому використав своє право на подальше їх одержання без проведення аукціону. Тож із метою відновлення порушених інтересів держави прокуратура звернулася до суду.

Нагадаємо, відповідно до вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство» громадянин може використати право на отримання земельної ділянки комунальної власності один раз, додатково землю можна отримувати на конкурентних засадах.


Прес-служба прокуратури
Полтавської області
 
кількість переглядів: 2467