Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2020

На Полтавщині викрили схему незаконного виготовлення палива – вартість «продукції» становить понад 100 млн грн (ФОТО)

Прокуратура Полтавщини спільно з податковою міліцією та СБУ викрили схему незаконного виготовлення паливно-мастильних матеріалів та збут низькоякісного палива через мережу АЗС.

За версією слідства, незаконне виготовлення паливно-мастильних матеріалів (бензину, дизельного палива та компонентів) здійснювалося на території Полтавської області на обладнанні двох міні-нафтопереробних заводів без відображення в обліках суб’єктів господарської діяльності. У подальшому необліковане паливо закуповувалося власником мережі АЗС, змішувалося з присадками і реалізовувалося населенню.

Під час обшуків місць виготовлення, зберігання і реалізації паливно-мастильних матеріалів вилучені нафтопродукти загальною кількістю більше 4 млн літрів та орієнтовною вартістю понад 100 млн грн, документи фінансово-господарської діяльності і чорнові записи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. ч. 1, 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки) триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2777