Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2020

Кобеляцька місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення у комунальну власність землі вартістю понад 9,5 млн грн

Кобеляцька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Полтавської області з позовною заявою про скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, визнання недійсними договорів оренди та повернення 2 земельних ділянок загальною площею 39 га і вартістю 9 млн 700 тис. грн у комунальну власність.

Створивши фермерське господарство, житель Козельщинського району уклав із ГУ Держгеокадастру в області 2 договори оренди земельних ділянок, розташованих в адміністративних межах однієї із сільських рад району. Вивченням матеріалів було встановлено, що вказаний громадянин раніше отримував земельні ділянки в оренду для ведення фермерського господарства, а тому використав своє право на подальше їх одержання без проведення аукціону. Тож із метою відновлення порушених інтересів держави прокуратура звернулася до суду.

Довідково: відповідно до вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство» громадянин може використати право на отримання земельної ділянки комунальної власності один раз, додатково землю можна одержати на конкурентних засадах.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2385